poniedziałek, 11 marca 2013

Łazanki z kiszoną kapustą.

Szybki, prosty i smaczny obiad. Mój starszy syn zajadał by to na śniadanie, obiad i kolacje. Zawsze robię więcej, bo wiem , że i tak nie zmarnuje się.



Składniki :

- makaron do łazanek lub grube nitki, wstążki kto co woli
- 1/2 kg kiszonej kapusty
- 2 pętka ulubionej kiełbasy
- olej do smażenia 
- sól

Przyrządzenie :

Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Kapustę odsączyć, pokroić i dodać do kiełbasy, chwilę smażyć. W razie potrzeby podlać olejem. Makaron odcedzić, przełożyć do większej miski lub garnka, dodać kiełbasę z kapustą i wymieszać. Nakładać na talerz, dobrze smakuje z ketchupem.

Smacznego !

1 komentarz: