piątek, 26 lutego 2016

Filet z łososia smażony na aromatycznym maśle.

Następne szybkie, proste i jakie smaczne danie. Filety łososia smażone na aromatycznym masełku podane z ziemniakami lub ulubiona kaszą to idealne obiadowe danie. Ryba wyszła naprawdę pyszna, polecam.


Składniki :

- 2 filety łososia bez skóry
- sól, pieprz
- parę pomidorków koktajlowych

Dodatkowo :

- 3 łyżki masła
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- pęczek koperku
- 1 ząbek czosnku
- odrobina soli

Przyrządzenie :

Filety opłukać, osuszyć. Przyprawić z jednej i drugiej strony solą i pieprzem. W miseczce wymieszać masło, oliwę, drobno pokrojony koperek, czosnek przeciśnięty przez praskę i sól. Całość przełożyć na patelnię i rozgrzać. Na rozgrzanym maśle podsmażyć rybę z obu stron na złoty kolor. Pod koniec dodać pomidory przekrojone na pół, chwile podsmażyć. Podawać wedle uznania. U mnie z ziemniakami polanymi użytym masłem.

Pycha :)
 





2 komentarze:

  1. Oj zrobimy na pewno zwlaszcza ze jestesmy z Adamem milosnikami lososia.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń