sobota, 11 maja 2013

Tagliatelle ze szpinakiem i pomidorami.

U mnie ostatnio goszczą szybkie dania, a to z powodu braku czasu niestety. Szybkie ale bardzo smaczne, no i zdrowe. Mając w domu makaron tagliatelle, trochę warzyw i żółty ser, powstał naprawdę smaczny obiad. Dzieciaczki zajadały.


Składniki :

- pół paczki makaronu tagliatelle
- 400 g szpinaku ( u mnie mrożony )
- puszka pomidorów w całości
-2-3 ząbki czosnku
- 100 g sera żółtego starkowanego najlepiej parmezan
-sól, pieprz
- oliwa z oliwek do smażenia

Przyrządzenie :

Makaron ugotować zgodnie z opakowaniem. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić mrożony szpinak smażyć do rozmrożenia się szpinaku. Do rozmrożonego szpinaku wrzucić pomidory w całości wraz z sosem i dusić na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając. Przyprawić solą, pieprzem i wcisnąć obrany czosnek. Na koniec dodać ser, zamieszać. Wyłożyć na ugotowany wcześniej makaron można posypać jeszcze żółtym serem.


Smacznego :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz