niedziela, 23 marca 2014

Leczo z cukinią.

Leczo u mnie bardzo często gości, dlatego też często go urozmaicam. Tym razem dodałam do niego cukinię oraz mozzarellę. Wyszło przepyszne, polecam:)

 

Składniki :

- 3-4 papryki czerwone
- 2 cebule
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 duża cukinia
- 2 marchewki
- 20 dag kiełbasy
- 1 kulka mozzarelli
- puszka pomidorów
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- pieprz, sól, papryka czerwona słodka i ostra
- olej do smażenia

Przyrządzenie :

Cebulkę pokroić w piórka, zeszklić na patelni, dodać czosnek i kiełbasę pokrojoną w kostkę. Podsmażyć i przełożyć do garnka  ( zważając, żeby tłuszczu nam za dużo nie wleciało ). Na patelni chwile podsmażyć paprykę pokrojoną w kostkę, marchew i cukinię pokrojone w talarki. Przełożyć do garnka z kiełbasą, przyprawić, zalać wodą do przykrycia składników i dusić pod przykryciem do miękkości. Pod koniec duszenia dodać puszkę pomidorów oraz koncentrat i chwile pogotować. Wyłączyć palnik i wrzucić kulkę mozzarelli pokrojoną w kawałki, zamieszać. Podawać z bagietką.


Smacznego :)



1 komentarz:

  1. No po prosty pycha!!!!
    Dobrze wygląda,a jeszcze lepiej smakuje!!

    Pozdrawiam
    Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń