Sałatka ta kiedyś często gościła na moim stole, na różnych okolicznościach jak i na co dzień. Dziś przeze mnie zapomniana, zupełnie nie wiem dlaczego:). Sałatkę robi się szybko i również szybko znika. Polecam.
- woreczek ryżu
- puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
- 5 jajek
- 4-5 ogórków konserwowych
- 1 duża cebula
- mały słoiczek majonezu
- sól, pieprz
Przyrządzenie :
Ryż ugotować do miękkości. Ogórki pokroić w drobną kosteczkę. Cebule obrać, posiekać w kosteczkę. Jajka ugotować, obrać, również drobno pokroić. Tuńczyk odsączyć. Wszystkie składniki umieścić w misce, przyprawić solą, pieprzem, dodać majonez. Wszystko dobrze wymieszać, schłodzić.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz